Шлях підприємця. Чи можливий контроль без мікроменеджменту?

карусель підприємництва

Декілька років потому, ілюзія, що ви прокачаєте людей і вони почнуть масштабувати ваш бізнес, поступово зникла. Бо ви вже впевнелись, що ви – єдиний кому потрібні кращі результати.
Ваших співробітників влаштовує все як є. Здається, що вони просто відпрацьовують години, захищаючи свою зону комфорту. Поки ви витрачаєте час та життєві сили, застосовуючи магічні дії на подолання касових розривів, щоб вони отримали заробітну плату вчасно.

Назбирашви грошей з боржників, ви розумієте, що цього вистачить максимум до кінця тижня. Напівшляху до в офіса, ви отримуєте дзвінок від роздратованого клієнта, що з нього вже досить порушення домовленостей. Ви неприємно здивовані бо вам нещодавно звітували, що на проекті все гаразд. Саме перед тим, як відповідальний менеджер пішов у відпустку. І ви знаєте, що замість пошуку альтернативних джерел фінансування, сьогодні ви будете вкотре врятовувати проект.

Надія хіба що на нового підрядника по грантам – думаєте ви і згадуєте, що мали розглянути його пропозиції ще минулого тижня. Швидко занурившись у телефон, стоячи на світлофорі, у пошуку потрібного email, ви розумієте що навіть тієї хвилини, що у вас є, достатньо, щоб зрозуміти повну нісенітницю його пропозицій. І що ви за цей час, що він витратив, зробили б краще без досвіду і доведеться все перероблювати.

Делегування та довіра людям знову підвели – думаєте ви, подумки роблячи ще один крок в гіперконтроль і віддаляючись ще на декілька кроків від омріяного масштабу і системи.

Аж допоки трохи згодом ви побачите, що ваш підрядник пішов до конкурента і той швидко отримав гроші і вже розробляє новий продукт. І ви подумаєте – як таке можливо? Одні й ті ж самі люди дають різний результат в різних компаніях – може проблема не в них, а в мені?
Але цю думку перебʼє терміновий дзвінок з погрозами від кредитора. І коло замкнеться, залишивши вас без надії зупинити це коли-небудь.

Я знаю на своєму досвіді і досвіді моїх клієнтів, що ваше питання вирішується простими практичними інструментами. І що невеликі, але правильні дії, зроблені своєчасно – краще, ніж всі ваші надзусилля, коли вже запізно.

Тож якщо вам відгукується – напишіть мені у приватні.
Знайдемо баланс між контролем і мікроменеджментом. Вирішимо ваші проблеми елегантно 🙂

Поширити:

Facebook
Twitter
Email
Telegram
Категорії
Про мене

Трансформаційний лідер, консультант, ментор.
Більше 15 років працювала на топових посадах в IT.
Розвиваю культуру превентивного управління, допомогаю зайти час та можливості для розвитку.

Підприємець, консультант, ментор.
Більше 15 років працювала на топових посадах в IT.
Розвиваю культуру превентивного управління, допомогаю зайти час та можливості для розвитку.

Subscribe

Підпишись на мене та отримуй повідомлення про вихід нових статей на свй Email